Thursday, September 30, 2010

shopping therapy

6 comments:

  1. Ωραίες και οι δύο φωογραφίες φίλε Γιάννη. Χθες μόλις ανακάλυψα το blog ! Ωραίο φιλμάκι το tri-x ε? Τράβα φιλμάτα Γιάννη μου. Δες και το δικό μου www.filmbw.gr
    Συνέχισε την όμορφη δουλειά σου!
    Λευτέρης Χρυσοχόος (με θυμάσαι;)

    ReplyDelete
  2. Σε ευχαριστώ πολύ Λευτέρη, φυσικά και σε θυμάμαι.Θα παρακολουθώ και το δικό σου blog από εδώ και στο εξής. Το tri-x είναι μοναδικό φιλμ στο είδος του και δεν είναι τυχαίο που το χρησιμοποίησαν οι μεγαλύτεροι φωτογράφοι για την απόδοση και την αίσθηση που δίνει.

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα και καλό μήνα!
    Εσύ είσαι τυπικός και εφοδιάζεις το blog σοθ τακτικοτατα. Δυστυχώς το δικό μου, και λόγω καλοκαιρινής τεμπελιάς, έχει να ενημερωθεί 2 μήνες τώρα.
    Εγώ χρησιμοποιούσα κυρίως HP5 και τώρα TMAX 400. Οψόμεθα...
    Αλήθεια πως τα καταφέρνεις κάτω με εμφανίσης και τυπώματα? Εμφάνιση φαντάζομαι ότι θα κάνεις μόνος και μετά σκαναρίσματα?

    ReplyDelete
  4. Καλό μήνα και σε σένα!
    Έχω εξοπλισμό σκοτεινού θαλάμου αλλά δυστυχώς δεν κάνω εκτυπώσεις τελευταία. Τώρα κάνω μόνο εμφάνιση και σκανάρισμα όπως είπες. Για 400ρια προτιμώ Trix ή Fuji Neopan. Σε τύπου Tmax, θα προτιμούσα το Delta της Ilford.

    ReplyDelete
  5. Εγώ εμφανίσεις μόνος και μετά contact χέρι, επιλογή και τυπώματα στο χέρι. Και τις λίγες φώτος που έχω βάλει στο blog ειναι σκαναρίσματα τυπωμάτων και όχι αρνητικών. Μην αφήνεις τα τυπώματα πάντως, αφού έχεις θάλαμο και έχεις ασχοληθεί. Τώρα όσον αφορά τα φιλμ επειδή δούλευα και HP5 και Delta και τώρα περισσότερο Tmax έχω καταλήξει ότι είναι σχεδόν ίδια. Το παν είναι ένα καλά φωτομετρημένο αρνητικό. Η γενική αρχή μου είναι αυτή. Βέβαια δεν θα παραλείψω να σημειώσω οτι η Ilford βαράει. 1,5 ευρώ διαφορά στο Delta με το Tmax, είναι αρκετά μεγάλη (30%). Αλήθεια από που εφοδιάζεσαι φιλμάκια και με τι τιμή?

    ReplyDelete
  6. Συνήθως τα παίρνω από το foto b&w στην Νικηταρά, μου τα στέλνουν αντικαταβολή. Το email μου είναι sertoriusp@hotmail.com να τα λέμε από εκεί.

    ReplyDelete